05-10-2017 - Surfen, Nieuws

MadNes Festival 2017

Het eerste weekend van juli stond Ameland op zijn kop dankzij het MadNes Festival. Zo’n 4000 bezoekers genoten het hele weekend van surfen, skaten, heel veel bandjes en nog veel meer. Met drie dagen volle zon en ook nog wat wind en golven had de bezoeker niets te klagen.



Het was duidelijk dat het festival flink had uitgepakt voor de tiende editie. Met een aantal nieuwe tenten, en extra skatepark en een grote schans voor de BMX had het festival weer een nieuwe beleving. Ook kon men over de kop gaan met een megaschommel of met de zipline over het festivalterrein vliegen. Maar het grootse deel van het dagprogramma gaat op het strand los met alle verschillende watersporten. De zee lag vol met surfers, windsurfers, SUPpers en kiters.

’s Avonds starten de bands en ging het in de verschillende tenten vaak van voor tot achter helemaal los. Het publiek ging uit zijn dak en het aantal crowdsurfers was niet op een hand te tellen. Dat MadNes voor iedereen is werd duidelijk op de zondagochtend. Met de lokale bejaarden van Ameland en een groep van de bezoekers werd er een hilarische bingo gedaan. Tot volgend jaar! Dan is MadNes op 6, 7 en 8 juli.

Beeld: LW fotografie (c)

 van