25-08-2015 - Mountainbiken, Nieuws

Paddle for Lars

Iedereen kent wel zo iemand, een lief, bijzonder persoon, zo’n persoon die je de hele wereld gunt, zo iemand die altijd dag en nacht voor iedereen klaar staat. Zo iemand is Lars. 

Het leven van onze vriend Lars de Beer zal nooit meer hetzelfde zijn. Deze zomer, tijdens een ontspannen rondje mountainbiken op Texel, raakte hij betrokken bij een ernstig ongeluk. Hierbij brak hij een nekwervel. Nu kan hij zijn armen en benen niet meer bewegen. Lars is een van de vier- tot vijfhonderd Nederlanders die jaarlijks een dwarslaesie krijgt. Op dit moment probeert hij in een Amsterdams revalidatiecentrum tot het besef van zijn nieuwe werkelijkheid te komen. Het is zeer de vraag of zijn lichamelijke toestand ooit zal verbeteren. Alles waar hij zo van hield – zijn leven als designer, buitenmens en sporter – vraagt om een nieuwe invulling. Ondertussen kampt Lars met de financiële en praktische lasten die zijn medische toestand vereisen.

Lars was als zelfstandig ondernemer onvoldoende verzekerd voor een situatie als deze. Om Lars een zoveel mogelijk menswaardig bestaan te garanderen, heeft hij financiële steun nodig. Met de actie Paddle for Lars willen we geld inzamelen zodat hij voor zichzelf een nieuwe toekomst kan opbouwen. Met Lars’ verhaal willen we ook aandacht geven aan alle mensen die in dezelfde situatie zitten. Mensen die, meestal door één ongelukkig moment, gedupeerd zijn voor het leven en hun leven opnieuw zin moeten geven. Gedeelte van de opbrengst doneren we aan de Stichting Dwarslaesie Nederland voor onderzoek.

Paddle for Lars

Op zondag 20 September vragen we zoveel mogelijk mensen samen te komen op de Amsterdamse grachten om voor Lars te peddelen. Het maakt niet uit of dat op een Standup paddle board is, een surfplank of een kayak is. We vragen iedereen zich in te schrijven en mee te doen om zoveel mogelijk geld op te halen voor een vriend die het heel hard nodig heeft.

Er zullen 2 routes zijn op deze dag. Een route (3km) voor beginnende peddelaars en een 2de lange route (5,5km) voor de meer ervaren peddelaars. Voor degene die geen eigen materiaal heeft zijn er sups en boards te huur. Geen enkele ervaring is nodig om mee te doen. Om je in te schrijven, ga naar http://www.paddleforlars.com

Het evenement zal plaats vinden bij Amsterdam Roest (Jacob Bontiusplaats 1, 1018 PL, Amsterdam) en de registraties zullen om 9 uur beginnen met koffie, waarna het peddelen zal beginnen. Na het peddelen zal er een veiling zijn en drank en muziek bij Roest (bands worden nog aangekondigd).

Alle opbrengsten zijn voor stichting De Beer en gaan naar Lars en onderzoek. Lars zijn liefde voor de natuur en buitensporten en surfen in het bijzonder is de rode draad in zijn leven daarom is deze dag buiten op het water met een sportief element. Sluit je aan op deze speciale dag om Lars te steunen en geld in te zamelen voor iemand die het heel hard nodig heeft.

In de nieuwste uitgave van Up/Down hebben we ook aandacht besteed aan Lars, deze kun je hier nog even checken!

[vimeo id=”137216878″]

 van